Voor partner en kinderen

Uw pensioenregeling biedt verschillende voorzieningen voor uw nabestaanden. Daarmee kunt u ervoor zorgen dat uw partner en kinderen financieel verzorgd achterblijven als u komt te overlijden. Op onderstaande pagina’s leest u wat er geregeld is. Meer informatie over wat uw nabestaanden ontvangen als u overlijdt als u met pensioen gaat, leest u hier.

Checklist: waar moet u aan denken?

  • Meld uw partner altijd aan bij KLM, ook als u gaat samenwonen. Een erkende partner wordt door KLM aan het pensioenfonds doorgegeven. 
  • Als u KLM verlaat, vervalt de dekking van het nabestaandenpensioen en is er geen nabestaandenpensioen meer voor uw partner. U kunt een deel van uw ouderdomspensioen ruilen voor nabestaandenpensioen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Gaat u met pensioen? De verzekering van het nabestaandenpensioen vervalt. Bedenk hoeveel ouderdomspensioen u wilt ruilen voor nabestaandenpensioen voor uw partner. U krijgt hiervoor een formulier van ons voor uw pensionering.
  • Gaat u scheiden? De verzekering van het nabestaandenpensioen vervalt voor uw ex-partner. U kunt een deel van uw ouderdomspensioen ruilen voor bijzonder nabestaandenpensioen voor uw ex-partner. Neem hiervoor contact met ons op.

Wilt u weten wat uw partner en kinderen precies krijgen?
Bezoek de Pensioenplanner voor uw eigen pensioensituatie. Uiteraard kunt u daarnaast met al uw vragen terecht bij de afdeling Pensioenservice via telefoonnummer 020 426 62 20. Mailen kan ook: pensioenservice@klmvliegendfonds.nl.

Brochure Voor Partner en kinderenDownloaden

Meer informatie over voor partner en kinderen:

Pensioen 1-2-3

Meer weten over uw pensioen?

 

Bekijk in 5 minuten 
basispensioenregeling (Laag 1-2)
netto pensioenregeling (Laag 1-2)
of bekijk de Documenten (Laag 3)