Uniform Pensioenoverzicht

Uw jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Uw Uniform Pensioenoverzicht 2022 vindt u vanaf eind april in Mijn documenten. Het UPO is een handig overzicht waarmee u kunt zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en hoeveel pensioen u kunt verwachten. Bent u gepensioneerd? Dan ziet u op uw UPO hoeveel pensioen u ontvangt. In het UPO staat de stand per 1 januari. Uw UPO's staan in Mijn documenten.

Vragen? Kom in contact met ons!

Kom in contact met ons! Onze pensioenspecialisten staan klaar om u via verschillende kanalen verder te helpen. U kunt o.a. virtueel aanschuiven bij een specialist via videobellen.

Webinar Pensioenoverzicht

Geen gerichte vragen maar wel benieuwd hoe het nou zit? Dan is het webinar Pensioenoverzicht op 18 mei een goed startpunt. In 45 minuten leert u de basis- en netto pensioenregeling kennen, laten we u zien hoe u MijnKLMPensioen kunt gebruiken voor overzicht en keuzes en is er ruimte voor vragen. Aanmelden kan online.

We komen weer naar het BMC

Onze jaarlijkse pensioenstand op het Bemanningencentrum is dé plek om even spontaan met ons in contact te komen, een pensioenvraag te stellen of om samen met een pensioenspecialist in uw pensioen te duiken. Goed nieuws: na twee jaar (door coronamaatregelen) afwezig te zijn, komen we in juni weer naar het BMC! Bekijk nu alvast uw pensioensituatie in MijnKLMPensioen.

Veelgestelde vragen

  • Als u deelneemt aan de netto pensioenregeling om aanvullend pensioen op te bouwen over uw salaris boven € 112.189,- (2021) krijgt u daarvan een apart UPO Netto pensioenregeling. Voor uw pensioenopbouw over uw salaris tot € 112.189,- krijgt u het UPO basispensioenregeling.

  • Ja, wij zetten uw UPO bij Mijn documenten. Zo kunt u ze makkelijk printen of downloaden. Krijgt u uw UPO ook per post en wilt u die alleen nog maar digitaal ontvangen? Dat kan natuurlijk. U geeft uw voorkeur aan bij Mijn gegevens > Communicatievoorkeuren > Digitale post.

  • In het UPO staat de stand per 1 januari. In MijnKLMPensioen vindt u altijd de actuele stand van uw pensioen. Wijzigingen in uw situatie, zoals een stap in uw carrière of veranderingen in deeltijdpercentage, worden verwerkt in de pensioenbedragen die wij in MijnKLMPensioen laten zien.

  • Bij 'Wat krijgt u als u met pensioen gaat' is rekening gehouden met uw scheiding. Een deel van uw pensioen gaat naar uw ex-partner. Uw ex-partner krijgt een eigen UPO met daarin het pensioen dat hij of zij kan verwachten vanaf uw pensionering totdat één van beiden overlijdt.