Nieuws

Nieuwe release MijnKLMPensioen

20 december 2019

In MijnKLMPensioen, uw persoonlijke pensioenplanner, zijn wijzigingen doorgevoerd.

Wijzigingen in Mijn basispensioen

  • In Mijn basispensioen ziet u in de tabel en grafiek uw pensioenbedragen op basis van een nabestaandenpensioen van 70% van het ouderdomspensioen. Tot nu toe lieten we 0% nabestaandenpensioen zien, omdat die keuze pas bij pensionering gemaakt wordt. Omdat de meeste vliegers een partner hebben en nabestaandenpensioen willen regelen voor hun partner, hoorden wij dat u dit graag wilt zien in de toekomstige pensioenbedragen. Bij Keuzemogelijkheden bij pensionering kunt u andere keuzes en het effect op toekomstige pensioenbedragen zien.
  • In de tabellen en grafieken kunt u de bedragen per maand en per jaar zien. Gebruik hiervoor Per jaar/maand weergeven onderaan Mijn basispensioen.
  • Op elke pagina in Mijn basispensioen is een printknop toegevoegd.

Wijzigingen in Mijn netto pensioen

  • In MIjn netto pensioen kunt u uw verwachte carrière ingeven en zien waar uw pensioenuitkering uit de netto pensioenregeling op uitkomt. Dit is een functionaliteit waar veel naar gevraagd is. Op dit moment is het invoeren van een lagere functiepay bij verwachte demotie nog niet mogelijk. In de volgende update nemen we dit punt mee.
  • Ook het effect van parttime werken en eerder met pensioen kunt u zien. Dat kon al bij Mijn basispensioen en kan nu ook bij Mijn netto pensioen.

Veranderingen in de netto pensioenregeling

Wij krijgen op dit moment vragen van vliegers over de veranderingen per 1 januari 2020, het effect en of er een keuze gemaakt moet worden. Als u deelneemt aan de netto pensioenregeling hoeft u geen keuze te maken per 1 januari 2020. In Focus december 2019 leest u over de veranderingen. Kort samengevat:

  • Uw pensioenpremietoelage is vanaf januari 2020 hoger.
  • Uw premie-inleg in de netto pensioenregeling gaat automatisch naar fiscaal maximaal.

Voor uw persoonlijke pensioensituatie logt u in op MijnKLMPensioen.

Vragen of komt u iets tegen dat beter kan?

Wij nodigen u uit om in te loggen en uw persoonlijke pensioensituatie te bekijken. Komt u iets tegen waar u een vraag over hebt of dat beter kan? Laat het ons weten. Dan nemen we dat mee in onze volgende updates van MijnKLMPensioen. U kunt ons bellen via 020 426 62 20 van 8.30 - 17.00 uur ma-vr. Of stuur een e-mail naar pensioenservice@klmvliegendfonds.nl.