Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Nieuws Nieuws over de netto pensioenregeling

07-10-2019

Sinds de versobering van de pensioenopbouw in 2015 biedt het Vliegendfonds voor uw salaris boven het wettelijk fiscaal maximum de netto pensioenregeling aan. Over deze belangrijke aanvulling op uw basispensioen hebben wij nieuws.

Vanaf januari 2020 is uw totale pensioenpremietoelage hoger
Sinds 2015 krijgt als compensatie voor de versobering van de pensioenopbouw van KLM pensioenpremietoelagen bij uw salaris. In 2016 zijn de pensioenpremietoelagen tijdelijk verlaagd. Vanaf januari 2020 vervalt de verlaagde pensioenpremietoelage.

Op uw loonstrook ziet u de pensioenpremietoelagen zo staan: 
2590 Pensioenpremietoelage 1 (plus-bedrag wordt iets lager)
2591 Pensioenpremietoelage 2 (plus-bedrag wordt iets lager)
2597 Verl. Pensioenpremietoel (min-bedrag vervalt)
Uw totale bedrag aan pensioenpremietoelagen is vanaf januari 2020 hoger.

Let op: dit is pas in februari verwerkt in MijnKLMPensioen

U neemt deel aan de netto pensioenregeling

Automatisch fiscaal maximale inleg
Vanaf januari 2020 gaat de inleg in de netto pensioenregeling automatisch naar fiscaal maximaal. Tijdelijk was de inleg standaard gelijk aan het resterende netto bedrag van de (verlaagde) pensioenpremietoelagen die u van KLM ontving. U had de keuze voor ‘fiscaal maximaal’. Nu de verlaagde pensioenpremietoelage vervalt gaat de premie-inleg weer automatisch naar het fiscaal maximum. U hoeft hier niks voor te doen.

In de planning
Op dit moment maken we het gedeelte Mijn netto pensioen in de Pensioenplanner interactiever. U kunt binnenkort o.a. invullen welke functiebestanddelen (F’s) u wanneer verwacht en het effect op uw netto pensioenuitkering zien. Ook plannen wij eind dit jaar weer twee seminars Beleggen voor uw pensioen. Zodra de data bekend zijn laten we u deze weten.
Daarnaast kijken het pensioenfonds en de uitvoeringsorganisatie Blue Sky Group naar verbeteringen van de netto pensioenregeling. Vorig jaar hebben we daar met ruim 300 vliegers contact over gehad en zijn we met de uitkomsten aan de slag gegaan. Wij houden u natuurlijk van deze ontwikkelingen op de hoogte.

U neemt niet of niet meer deel aan de netto pensioenregeling

Opnieuw deelnemen kan na drie jaar
Wist u dat u na drie jaar geen deelname weer mee kunt doen met de netto pensioenregeling? Deelname paste wellicht destijds niet in uw situatie. Overweeg of deelname op dit moment zinvol is. U kunt weer deelnemen door het formulier 'Intrekking afstandsverklaring in te vullen en op te sturen naar het pensioenfonds. U bouwt dan een belangrijke aanvulling op uw basispensioen op. En u verzekert uw partner en kinderen van extra nabestaanden- en wezenpensioen.

Hebt u nog netto kapitaal in de netto pensioenregeling? In Mijn netto pensioen bij Premie per maand kunt u zien wanneer u weer deel kunt nemen.

In de planning
Eind dit jaar plannen wij weer twee seminars Beleggen voor uw pensioen. Zodra de data bekend zijn laten we u deze weten. Daarnaast kijken het pensioenfonds en de uitvoeringsorganisatie Blue Sky Group naar verbeteringen van de netto pensioenregeling. Vorig jaar hebben we daar met ruim 300 vliegers contact over gehad en zijn we met de uitkomsten aan de slag gegaan. Wij houden u natuurlijk van deze ontwikkelingen op de hoogte.

Delen

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage