Nieuws

Status aanvullende indexatie 2017

9 februari 2017

In het webbericht van 2 januari 2017 staat vermeld dat de besluitvorming over de indexatie van uw opgebouwde en ingegane pensioenen en de aanvullende verzekeringen in 2017 gefaseerd wordt uitgevoerd. Een groot deel van de indexatie hebt u per 1 januari 2017 ontvangen. Wat is de status van de aanvullende indexatie in 2017? In de afgelopen weken hebben externe accountants en –actuarissen op verzoek van het bestuur de voorgestelde invulling van de aanvullende indexatie 2017 nader bekeken. 

Extern onderzoek vraagt om andere communicatie over het indexatie besluit 

De omschrijving van het genomen besluit, zoals gecommuniceerd op 2 januari 2017, sluit niet volledig aan bij de intentie van het bestuur. De uitleg die de externe accountants en - actuarissen aan de omschrijving geven heeft onbedoeld boekhoudkundige consequenties, die minder gunstig voor het pensioenfonds kunnen uitpakken. Daarom heeft het bestuur besloten om de communicatie over het genomen besluit over de indexatie 2017 aan te passen. De reeds toegekende indexatie per 1 januari 2017 wijzigt hierdoor niet. De aangepaste formulering biedt het bestuur ruimte om later tot een aanvullende indexatie over te gaan, zonder dat het nu al boekhoudkundige consequenties heeft.

Communicatie over genomen besluit aanvullende indexatie 2017 aangepast

De tekst in het webbericht Indexatie 2017 is daarom aangepast in lijn met de bedoelingen van het bestuur. “Het pensioenfonds zal uiterlijk 1 oktober 2017 definitief besluiten over het gemiste deel van de indexatie per 1 januari 2017. Intentie is om de toegekende indexatie voor de basispensioenregeling aan te vullen tot de maatstaf van 1,7%. Momenteel wordt dit door het bestuur onderzocht en afgestemd met de externe accountants en - actuarissen. Wij houden u van nieuwe ontwikkelingen en besluitvorming op de hoogte.”

Vragen of meer informatie? 

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 020 426 62 20 of pensioenservice@klmvliegendfonds.nl.