Nieuws

Bedragen van uw verwachte uitkering in Mijn netto pensioen per 28 mei gewijzigd

29 mei 2024

Indicatie van uw uitkering in de netto pensioenregeling

Bouwt u pensioen op in de netto pensioenregeling? Om meer bewust te zijn van de koopkracht en de risico's van uw pensioen krijgt u uw pensioenuitkering in de netto pensioenregeling in drie scenario’s te zien: bij economisch verwacht weer, economisch goed weer en economisch slecht weer. In Mijn netto pensioen zijn de bedragen van uw uitkering aangepast naar aanleiding van nieuwe economische verwachtingen per 1 april 2024. 

Elk kwartaal nieuwe economische scenario’s 

De pensioenbedragen in Mijn netto pensioen zijn gebaseerd op door De Nederlandsche Bank (DNB) beschikbaar gestelde economische scenario’s. Het pensioenfonds is op grond van wetgeving verplicht met deze scenario’s te rekenen. Elk kwartaal worden de scenario’s door DNB geactualiseerd. De indicatieve bedragen in Mijn netto pensioen veranderen daarmee elk kwartaal. Deze veranderingen kunnen als gevolg van wijzigingen in de economische scenario’s groot zijn. 

Welke economische scenario’s ziet u in Mijn netto pensioen? 

Elk economisch scenario leidt tot een indicatie van uw pensioenuitkering. De duizenden indicatieve bedragen worden van laag naar hoog gerangschikt. De middelste (de mediaan) is het indicatieve bedrag bij het economisch verwacht weer scenario. De uitkomst van het 5e percentiel (5% van de uitkomsten is lager) is het indicatieve bedrag bij het economisch slecht weer scenario. De uitkomst van het 95e percentiel (95% van de uitkomsten is lager) is het bedrag bij het economisch goed weer scenario.