Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 8 april

8 april 2020

Het is een spannende tijd door het coronavirus. Het pensioenfonds blijft zorgen voor een goede uitvoering en betaling van uw pensioen en wij blijven goed bereikbaar voor vragen over uw pensioen. Verder houden we u met updates op de hoogte van de impact van de coronacrisis op het pensioenfonds en uw pensioen.

Herstel op beurzen, onrust blijft

De laatste twee weken heeft er enig herstel plaatsgevonden op de aandelenbeurzen wereldwijd. De beurzen reageren positief op de berichten dat in sommige landen de toename van het aantal besmettingen over het hoogtepunt lijkt en steeds meer landen komen met financiële steunmaatregelen. De daling sinds de uitbraak van het coronavirus is echter nog niet goedgemaakt; het rendement op de beleggingen in de basispensioenregeling is in het eerste kwartaal van 2020 uitgekomen op -10,3% (over 2019 was het rendement +13,6%). De verwachting is dat de beurzen nog enige tijd onrustig zullen blijven.

De ontwikkeling van de dekkingsgraad

De actuele dekkingsgraad is van 97,9% op 19 maart weer iets gestegen naar 104,8% op 7 april. Het pensioenfonds voert beleid op basis van de beleidsdekkingsgraad, de gemiddelde dekkingsgraad van de laatste 12 maanden. De stand aan het einde van jaar is bepalend voor een beslissing over verhogen of verlagen van pensioenen.

Tijdelijk stopzetten premie-inleg in de netto pensioenregeling

Wij ontvangen signalen dat deelnemers mogelijkheden zoeken om meer persoonlijke financiële ruimte te creëren. Om deelnemers aan de netto pensioenregeling de komende maanden deze ruimte te geven, terwijl deelname aan de regeling voortgezet wordt, heeft het bestuur de volgende bijzondere mogelijkheid binnen de netto pensioenregeling gecreëerd:

  • Een half jaar geen premie-inleg in de netto pensioenregeling
  • Met behoud van risicodekking voor nabestaanden- en wezenpensioen

Wij zijn deze mogelijkheid met spoed in MijnKLMPensioen en onze administratie aan het regelen. Bent u deelnemer aan de netto pensioenregeling dan kunt u binnenkort online doorgeven of u hiervan gebruik wilt maken. U krijgt hierover zo snel mogelijk informatie.

Het bestuur bestuurt vanuit huis

Vanzelfsprekend werkt ook het bestuur volledig vanaf thuis. Met behulp van alle digitale hulpmiddelen blijkt de fysieke afstand geen belemmering om alle bestuurlijke taken te blijven vervullen. Ook in deze bijzondere tijden hebben we het stuur volledig in handen.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 020 426 62 20 of pensioenservice@klmvliegendfonds.nl.

 

Lees het nieuwsbericht van 23 maart over de impact van het coronavirus

Lees het nieuwsbericht van 12 maart over de impact van het coronavirus

Lees het nieuwsbericht van 2 maart over de impact van het coronavirus