Nieuws

Tijdelijk stopzetten premie-inleg netto pensioenregeling

6 april 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus is onder deelnemers onzekerheid ontstaan over inkomen en baan in de toekomst en hierdoor de korte termijn financiën. Deelnemers zoeken naar meer persoonlijke financiële ruimte. Om deelnemers aan de netto pensioenregeling hier de komende maanden bij te helpen, heeft het bestuur de volgende bijzondere mogelijkheid binnen de netto pensioenregeling gecreëerd:

  • Een half jaar geen premie-inleg in de netto pensioenregeling
  • Met behoud van risicodekking voor nabestaanden- en wezenpensioen

De netto pensioenregeling is een belangrijke aanvulling op uw basispensioen

Met de premies en het behaalde rendement in uw netto pensioenregeling hebt u een belangrijke aanvulling op uw gemaximeerde basispensioen. Uw kapitaal wordt solide belegd tegen lage kosten en u betaalt geen belasting over uw netto pensioenkapitaal. Bovendien zijn uw partner en kinderen verzekerd van aanvullend nabestaanden- en wezenpensioen als u overlijdt.

Tijdelijk stopzetten van de premie-inleg

Vanwege de coronacrisis is besloten dat u uw premie-inleg met ingang van mei een half jaar kunt stopzetten. U behoudt wel de risicodekking voor uw partner en kinderen door betaling van de risicopremie. De voordelen van het tijdelijk stopzetten is dat u meer cash beschikbaar hebt, terwijl uw partner en kinderen verzekerd blijven van aanvullend netto nabestaanden- en wezenpensioen. Nadelen zijn dat u tijdelijk geen opbouw hebt van een belangrijke aanvulling op de gemaximeerde basispensioenregeling en u niet fiscaal voordelig en kostenefficiënt belegt met uw premie-inleg.

Online doorgeven in MijnKLMPensioen

Wij hebben de mogelijkheid om uw premie-inleg tijdelijk stop te zetten met spoed in MijnKLMPensioen en onze administratie geregeld. U kunt nu online doorgeven of u hiervan gebruik wilt maken. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Premie-inleg netto pensioen.

Vragen?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 020 426 62 20 of pensioenservice@klmvliegendfonds.nl.

Veelgestelde vragen

U kunt bepalen wanneer u start, de einddatum staat vast. U kunt de maand dat u wilt starten met het tijdelijk stopzetten in het formulier aangeven.

In Mijn netto pensioen ziet u bij Bekijk premieontwikkeling hoeveel uw totale maandpremie is. Als u uw premie-inleg tijdelijk stopzet krijgt u dit bedrag, minus het bedrag van de overlijdensrisicopremie en het bedrag van de uitvoeringskosten, bij uw netto salaris. De overlijdensrisicopremie en de uitvoeringskosten worden wél op uw netto maandsalaris ingehouden. De bedragen hiervan ziet u ook bij Bekijk premieontwikkeling in Mijn netto pensioen.

Dat is mogelijk. Wij hebben u hierover een e-mail gestuurd. U kunt de informatie ook in dit bericht lezen.