Nieuws

Deeltijdpensioen per 1 juli niet meer mogelijk

4 juli 2017

Keuze voor deeltijdpensioen vanaf 1 juli 2017 niet meer mogelijk

Met ingang van 1 juli 2017 is het niet meer mogelijk om uw pensioen gedeeltelijk te laten ingaan. Alleen als u vóór 1 juli 2017 een verzoek hebt ingediend voor deeltijdpensioen, dan nemen wij uw verzoek nog in behandeling. Maakt u al gebruik van deeltijdpensioen, dan blijven wij uw pensioen ongewijzigd uitkeren.



Waarom heeft het pensioenfonds dit besluit genomen?

Het besluit is gebaseerd op een arbeidsvoorwaardelijke afspraak tussen KLM en VNV. De laatste jaren was er sprake van een forse daling in het aantal deelnemers dat gebruik maakte van de mogelijkheid om met deeltijdpensioen te gaan. In 2015 en in 2016 ging slechts nog een handjevol deelnemers met deeltijdpensioen. Er lijkt dus weinig behoefte aan te zijn.

Naast dat er weinig gebruik van gemaakt wordt, spelen andere argumenten een rol om het deeltijdpensioen niet meer aan te bieden:

  • De fiscale beperking van het op te nemen bedrag aan deeltijdpensioen. Dat bedrag moet naar rato zijn van de vermindering van het werk.
  • Het bereiken van een zo hoog mogelijke opbouw van ouderdomspensioen op de pensioeningangsdatum.
  • De premievrijvaltoelagen die KLM uitkeert kunnen gebruikt worden om vermindering van inkomen door deeltijdwerken te compenseren.
  • De relatief hoge kosten worden vermeden door de vereenvoudiging van de administratie.

Het pensioenfonds heeft op basis hiervan onlangs besloten het deeltijdpensioen met ingang van 1 juli 2017 niet meer als keuze in de regeling op te nemen.

Hebt u hier vragen over? Neem dan contact op via pensioenservice@klmvliegendfonds.nl of 020 426 62 20.