Nieuws

Publicatie VBDO benchmark 2021 verantwoord beleggen door Nederlandse pensioenfondsen

15 november 2021

Het jaarlijkse rapport over maatschappelijk verantwoord beleggen is op 1 november 2021 gepubliceerd. Het rapport beslaat een periode van een jaar: kalenderjaar 2020. De beoordeling resulteert in een ranglijst in volgorde van prestaties.

Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)
VBDO behartigt de belangen van institutionele en particuliere leden die willen bijdragen aan duurzame ontwikkeling van de kapitaalmarkt.

Benchmark vijftig grootste Nederlandse pensioenfondsen
VBDO onderzoekt de prestaties van de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van verantwoord beleggingen. Op basis van een aantal factoren wordt een score toegekend tussen 0 en 5, waarbij 5 zeer duurzaam is. Via deze link kunt u het hele rapport bekijken.

Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM stijgt van positie 49 naar 41
Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk onderdeel van het beleggingsbeleid van het pensioenfonds. Wij willen fatsoenlijk zaken doen en nemen op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen onze verantwoordelijkheid. Met steeds de belangen van onze deelnemers in het oog willen wij met onze beleggingen een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Voor ons is een bepaalde plek op de ranglijst van de benchmark geen doel op zich. Het geeft ons inzicht in waar we staan ten opzichte van de andere pensioenfondsen. De stijging op de lijst van vijftig grootste Nederlandse pensioenfondsen betekent voor ons dat wij op de goede weg zijn in de realisatie van onze ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. Wij willen ons op dit vlak blijven ontwikkelen.