Nieuws

Uw risico’s voorlopig gedekt. Bestuur beraadt zich op volgende stappen

2 december 2016

KLM heeft op 30 november geen toestemming van de rechter gekregen om uw pensioenregeling bij een nieuw pensioenfonds onder te brengen.

Formeel is de uitvoeringsovereenkomst door KLM met ingang van 1 december opgezegd. Nu uw pensioenaanspraken niet bij een nieuw fonds kunnen worden ondergebracht, heeft KLM het fonds gevraagd om de pensioenregeling voorlopig te blijven uitvoeren. KLM is echter niet bereid om de opzegging van de uitvoeringsovereenkomst in te trekken en de bijstortverplichting na te komen.

Bestuur beraadt zich op volgende stappen 

KLM vraagt het fonds om de pensioenregeling uit te voeren met een onduidelijke juridische basis. Dat is voor het pensioenfonds niet aanvaardbaar. Het standpunt van het bestuur is onveranderd. Wij erkennen als fonds de opzegging van de uitvoeringsovereenkomst per 1 december niet. Wij kunnen geen andere financieringsafspraken accepteren dan in de uitvoeringsovereenkomst zijn vastgelegd. Afspraak is namelijk dat wijzigingen alleen mogelijk zijn met instemming van KLM én VNV. Het bestuur zal zich de komende dagen beraden op deze situatie.

Uw risico’s voorlopig gedekt

Het bestuur betreurt de gang van zaken. Wij kunnen u verzekeren dat uw risicoverzekeringen voor overlijden, ziekte of arbeidsongeschiktheid voorlopig gedekt zijn. Wij houden u via de website op de hoogte van nieuwe stappen die wij als bestuur gaan nemen. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur via 020 426 62 20 of pensioenservice@klmvliegendfonds.nl. Voor vragen over uw arbeidsvoorwaarden kunt u contact opnemen met KLM. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over uw pensioenfonds? U kunt zich aanmelden voor onze NWSalert. U krijgt dan een e-mail wanneer er belangrijk nieuws op de website is geplaatst.