Nieuws

Laatste nieuws opzegging uitvoeringsovereenkomst

29 november 2016

De ontwikkelingen rondom de opzegging van de uitvoeringsovereenkomst door KLM volgen elkaar snel op. Via de website houden wij u van de laatste ontwikkelingen op de hoogte.

Met dit keer aandacht voor:

  • kennismaking met het voorgenomen bestuur van het nieuwe fonds;
  • KLM vraagt rechter om vervangende instemming OR;
  • vooraankondiging verzending brief met alle ontwikkelingen tot nu toe op een rijtje en wat dit voor u kan gaan betekenen.

Kennismaking bestuur met het nieuwe voorgenomen bestuur van het nieuwe fonds
Het bestuur heeft op 22 november kennis gemaakt met het voorgenomen bestuur van het nieuwe fonds. Het bestuur blijft van mening dat een nieuw fonds niet in uw belang is. Zo maken wij ons zorgen over het gekozen bestuursmodel van het nieuwe fonds. De invloed van deelnemers wordt minder. Het nieuwe pensioenfonds heeft een bestuursmodel met externe onafhankelijke bestuurders en een belanghebbendenorgaan met vertegenwoordiging van KLM, VNV en gepensioneerden.  Er zullen dus geen deelnemers meer in het bestuur zitten. Wij gaan de oprichting van het nieuwe fonds niet ondersteunen. We houden wel contact over de zorgpunten in de overgangsfase, zoals de risicoafdekking bij overlijden, ziekte of arbeidsongeschiktheid.

KLM vraagt rechter om vervangende instemming OR, uitspraak 30 november 
KLM heeft de OR om instemming gevraagd om het pensioen bij een ander fonds onder te brengen en de premie te wijzigen. De OR heeft deze instemming geweigerd. KLM heeft op 25 november vervangende instemming gevraagd aan de rechter, zodat zonder instemming van de OR het nieuwe fonds kan starten per 1 december. Uitspraak wordt verwacht op woensdag 30 november.

Brief per post met alle ontwikkelingen tot nu toe voor u op een rijtje 
Om u een goed overzicht te geven van alle ontwikkelingen rondom de opzegging van de uitvoeringsovereenkomst tot nu toe, ontvangen alle deelnemers, niet-actieve deelnemers en pensioengerechtigden 29 november een brief per post. In de brief gaat het bestuur in op de mogelijkse scenario’s na 1 december en wat dit voor u kan gaan betekenen. In de veelgestelde vragen en antwoorden in de bijlage worden vragen beantwoord als:

  • waarom zegt KLM de uitvoeringsovereenkomst per 1 december op?
  • was er een andere oplossing mogelijk geweest voor de hoge bijstorting?
  • waarom gaat het bestuur niet met de opzegging akkoord?
  • wat betekent minder indexatiezekerheid en waar hangt de indexatie van af?

Meer informatie of vragen?
Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur via 020 426 62 20 of pensioenservice@klmvliegendfonds.nl. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over uw pensioenfonds? U kunt zich aanmelden voor onze NWSalert. U krijgt dan een e-mail wanneer er belangrijk nieuws op de website is geplaatst. 

* Vanmiddag hebt u een NWSalert ontvangen vanuit een verkeerde afzender: Stichting Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel. Dit had Stichting Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM moeten zijn. Hiervoor bieden wij u onze excuses aan. De inhoud van dit bericht is verder wel juist.