Cookie consent

Op deze site worden cookies gebruikt.

Akkoord

Nieuws Wijziging in berekening overbruggingspensioen bij pensioenuitstel

14-12-2017

Overbruggingspensioen is een pensioen dat u tijdelijk ontvangt vanaf ingang van uw pensioen tot uiterlijk de maand waarin u 65 wordt. Opbouw van overbruggingspensioen was mogelijk tot 1 januari 2006.

Wanneer u later met pensioen gaat, dan de voor u geldende pensioenleeftijd, dan wordt uw opgebouwde pensioen verhoogd. U gaat namelijk minder lang pensioen ontvangen, dan waarop het fonds gerekend had. Voor het verhogen van uw opgebouwde overbruggingspensioen verandert er iets per 1 januari 2018. In de tabel hieronder laten wij u het verschil zien in de tabel hieronder. De totale waarde van uw pensioen is in beide situaties gelijk.

Waarom deze wijziging?
Het is eenvoudiger uit te voeren om alleen uw ouderdomspensioen te verhogen. Dat scheelt ook kosten voor het pensioenfonds.

Wilt u tot uw 65e een hoger pensioen? 
Dan is kiezen voor de hoog/laag-constructie voor u een alternatief. U ontvangt dan tot uw 65ste een hoger pensioen. Vanaf uw 65ste geldt het andersom, dan ontvangt u een lager pensioen. Bekijk deze keuze in de Pensioenplanner bij ‘Keuzemogelijkheden’. Bij ‘De hoogte van het pensioen variëren’, kunt u de mogelijkheden zelf berekenen. U ziet dan direct hoeveel (netto) pensioen u op welke leeftijd kunt verwachten.

Hebt u hier vragen over? Neem dan contact op via pensioenservice@klmvliegendfonds.nl of 020 426 62 20. Wij helpen u graag.

Delen

Welkom op de Pensioenplanner

Op het gebruik van de Pensioenplanner is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage