Nieuws

Eerste Kamer stemt voor Wet toekomst pensioenen

6 juni 2023

In de Wet toekomst pensioenen (Wtp) staan de nieuwe regels van de overheid voor pensioen. De manier waarop wij pensioen opbouwen gaat hierdoor veranderen en u krijgt over een aantal jaar een nieuwe pensioenregeling. Hier krijgen pensioenfondsen wel minimaal een jaar langer de tijd voor. Minister Schouten heeft aangegeven dat vooralsnog de overstap naar de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2028 afgerond moet zijn. Deze datum kan nog schuiven mocht er meer tijd nodig zijn. Uw pensioenfonds heeft nog steeds de ambitie om eerder, al op 1 januari 2026 over te gaan op de nieuwe pensioenregeling.

 

Op dit moment verandert niets aan uw pensioen of de pensioenregeling

Hoewel de wet al op 1 juli 2023 ingaat, verandert er nu nog niets aan uw huidige pensioen. Er is nog een aantal stappen te zetten voordat de nieuwe pensioenregeling er is. Tot die tijd blijft u pensioen opbouwen of pensioen ontvangen vanuit de huidige pensioenregeling en eventueel de netto pensioenregeling. Uw pensioenopbouw en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling(en).

KLM en VNV zijn nu aan zet

KLM en VNV zijn met elkaar in gesprek om de nieuwe regels te vertalen naar een nieuwe pensioenregeling. Hiervoor moet er nog veel uitgewerkt worden.

Het pensioenfonds spreekt regelmatig met KLM en VNV en met de gepensioneerdenverenigingen over de te maken keuzes om ervoor te zorgen dat we, ieder vanuit onze eigen rollen, toewerken naar een nieuwe pensioenregeling waar alle betrokken partijen en alle deelnemers achter staan.

Wij houden u op de hoogte

Zodra duidelijk is welke impact de veranderingen hebben op uw pensioen brengen we u hier vanzelfsprekend van op de hoogte. Tot die tijd informeren wij u graag over de stappen naar de nieuwe pensioenregeling en hoe u zich kunt voorbereiden op de komst van een nieuwe pensioenregeling. Eind deze maand ontvangt u hier een brief over.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen richting de nieuwe pensioenregeling? Meld u aan voor de NWSalert om actuele informatie te ontvangen. Log in op MijnKLMPensioen en ga naar Mijn gegevens om u aan te melden.