Nieuws

Ons beleggingsbeleid in de Netto pensioenregeling aangepast per 9 maart

1 februari 2023

Bouwt u kapitaal op in onze Netto pensioenregeling of ontvangt u een variabele uitkering uit deze regeling? Per 9 maart wijzigt de manier waarop wij uw ingelegde premies beleggen. In dit nieuwsbericht leggen wij uit wat er precies verandert.

Aanpassing in hoe wij omgaan met risico

Beleggen voor uw pensioen gaat meestal gepaard met risico’s en kosten. In de netto pensioenregeling bepaalt u zelf uw risicoprofiel door te kiezen voor een van de beleggingsmixen die het pensioenfonds aanbiedt. Om te borgen dat het beleggingsbeleid aansluit bij de doelstelling en risicohouding van de deelnemers is het beleggingsbeleid herijkt dat heeft geleid tot wijzigingen van het beleggingsbeleid. .

De wijzigingen hebben grotendeels betrekking op hoe wij omgaan met risico’s bij het beleggen van uw ingelegde premies en zorgen voor een betere aansluiting bij hoe het deelnemerscollectief bereid is risico’s te nemen.

Wat er verandert:

  • In het mixfonds Offensief wordt meer beleggingsrisico genomen gedurende de opbouwfase door meer te beleggen in zakelijke waarden en minder in vastrentende waarden. Zakelijke waarden zoals vastgoed en aandelen kennen een hoger risico dan vastrentende waarden zoals obligaties.
  • In het Doorbeleggingsfonds wordt minder beleggingsrisico genomen dan nu het geval is. Als u tien jaar voor pensioendatum kiest voor een variabele pensioenuitkering beleggen wij uw premie vanaf tien jaar voor uw pensioendatum geleidelijk meer in het Doorbeleggingsfonds. Dit fonds heeft een gemiddeld risico, met een gemiddeld verwacht rendement. Met de aanpassing in het beleggingsbeleid nemen we binnen dit fonds minder risico.

Wat betekent dit voor mij?

Ontvangt u een variabele pensioenuitkering?

De aanpassing van het beleggingsbeleid per 9 maart  heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw pensioenuitkering. De eerstvolgende aanpassing van uw variabele uitkering vindt plaats per 1 juli 2023. Hierover leest u meer: www.klmvliegendfonds.nl/variabel-beleggingspensioen.

Bouwt u nog pensioenkapitaal op in de Netto pensioenregeling?

De aanpassingen in de beleggingsmixen zijn voor u wellicht aanleiding te veranderen van mixfonds. Bekijk in profielbepaler in Mijn netto pensioen welk risicoprofiel bij u past.

Voor het effect van uw pensioenkeuzes op de hoogte van uw pensioen, verwijzen wij u door naar Mijn planner in MijnKLMPensioen. In MijnKLMPensioen geeft u ook uw eventuele keus voor een ander mixfonds door.