Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Als u gaat trouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaat

Print deze pagina

Netto nabestaanden- en wezenpensioen

Standaard is er een netto nabestaandenpensioen verzekerd voor uw partner. Dit komt bovenop het nabestaandenpensioen uit de basispensioenregeling.

Woont u ongehuwd samen? Dan is er niet automatisch een nabestaandenpensioen geregeld. Wilt u dat uw partner hiervoor wel in aanmerking komt? Dan moeten u en uw partner een door KLM erkend samenlevingsverband hebben.

Veelgestelde vragen

Uw partner komt in aanmerking voor nabestaandenpensioen als u:

  • Getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Wij krijgen een huwelijk of geregistreerd partnerschap automatisch door via de Basisregistratie Personen (BRP). Denk er wel aan uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook bij HR KLM te melden. Zo kan uw partner eventueel ook in aanmerking komen voor IPB en collectieve verzekeringen.
  • Een door KLM erkend samenlevingsverband hebt. Meld uw nieuwe partner aan bij HR KLM. Zodra KLM uw samenlevingsverband erkent, meldt¬†KLM uw partner aan bij het pensioenfonds.
vliegtuig

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage