Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Premieverdeling waarbij werkgever en werknemer beide bijdragen

Print deze pagina

U en uw werkgever betalen beiden voor uw pensioen

U en uw werkgever betalen iedere maand pensioenpremie. In feite is de premie de prijs van uw pensioen. U betaalt premie voor:

  • Ouderdomspensioen voor uzelf
  • Verzekering voor nabestaandenpensioen voor uw partner en eventuele kinderen
  • Verzekering voor als u arbeidsongeschikt wordt

Hoeveel is de premie?

U en KLM betalen samen voor uw pensioen. In 2019 was de totale premie 21,2% (ex-Martinair 23,4%) van de som van de vaste maandsalarissen. U betaalt 14% (ex-Martinair 11%) van de som van de vaste maandsalarissen als pensioenpremie. Uw werkgever betaalt elke maand de totale pensioenpremie aan Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM. Uw deel van de pensioenpremie houdt uw werkgever maandelijks in op uw salaris. Het exacte bedrag staat op uw loonstrook. De premie die de werkgever betaalt staat niet op uw loonstrook.

Premiepercentages staan op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO)
De premie is afhankelijk van uw salaris en uw werktijdpercentage. Uw werkgever betaalt het totaal vermelde premiepercentage aan het pensioenfonds. Daarvan betaalt u het percentage dat op het UPO vermeld staat. Het verschil is voor rekening van de werkgever.

Pensioen op uw loonstrook
Op uw loonstrook staan een aantal pensioen gerelateerde onderdelen. Hier ziet u aangegeven welke onderdelen dat zijn met een beschrijving van de onderdelen.

Meer weten?

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage