Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Als u arbeidsongeschikt wordt

Print deze pagina

Als u arbeidsongeschikt wordt

U hoeft ons niet zelf te informeren over uw arbeidsongeschiktheid. Dat gebeurt automatisch door KLM en het UWV. Als u arbeidsongeschikt wordt, hebt u recht op voortzetting van uw pensioenopbouw zonder dat u daar zelf nog premie voor betaalt. Ook hebt u recht op een invaliditeitspensioen. Het is belangrijk dat u de gevolgen van uw arbeidsongeschiktheid voor uw pensioen in kaart brengt.

Veelgestelde vragen

Vanaf uw derde ziektejaar ontvangt u invaliditeitspensioen. De hoogte hiervan is afhnakelijk van de hoogte van uw salaris. Bent u korter dan twee jaar ziek? Dan verandert er nog niets, u blijft salaris ontvangen van KLM.

Werkt u in deeltijd op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt? Dan ontvangt u een aanvullend invaliditeitspensioen, dat gebaseerd is op het salaris voordat u minder bent gaan werken. Behalve als u zich daarvoor hebt afgemeld.

U ontvangt persoonlijke informatie van ons

Wanneer u arbeidsongeschikt wordt krijgt u van ons een brief. Hierin leggen we precies uit wat er gebeurt en waar u recht op hebt. Hebt u dan nog vragen? Bel ons om alles door te spreken. Neem ook contact met ons op wanneer uw situatie wijzigt.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage