Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Ruilen ouderdoms-/ nabestaandenpensioen

Print deze pagina

Ouderdomspensioen ruilen voor nabestaandenpensioen

De risicoverzekering voor nabestaandenpensioen stopt als u met pensioen gaat, als u eerder KLM verlaat of als uw relatie eindigt. Standaard is er dan geen nabestaandenpensioen meer voor uw (ex-)partner.

U kunt kiezen voor ruilen van ouderdomspensioen voor nabestaandenpensioen

U krijgt dan een lager ouderdomspensioen. Maar uw partner krijgt dan wel weer een nabestaandenpensioen van Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM als u komt te overlijden.

De risicoverzekering voor nabestaandenpensioen eindigt als u met pensioen gaat, eerder KLM verlaat of uw relatie eindigt

Let op: ruilen van ouderdomspensioen voor nabestaandenpensioen is bij pensionering een eenmalige keuze! Als u bij pensionering eenmaal gekozen hebt om wel of niet te ruilen kan het niet meer ongedaan worden gemaakt. In Mijn basispensioen kunt u de bedragen van uw ouderdomspensioen en uw nabestaandenpensioen bekijken als u kiest voor ruilen.

Veelgestelde vragen

Uw partner komt in aanmerking voor nabestaandenpensioen als u:

  • Getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Wij krijgen een huwelijk of geregistreerd partnerschap automatisch door via de Basisregistratie Personen (BRP). Denk er wel aan uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook bij HR KLM te melden. Zo kan uw partner eventueel ook in aanmerking komen voor IPB en collectieve verzekeringen.
  • Een door KLM erkend samenlevingsverband hebt. Meld uw nieuwe partner aan bij HR KLM. Zodra KLM uw samenlevingsverband erkent, meldt KLM uw partner aan bij het pensioenfonds.

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage