Nieuws

Coronavirus: impact op het pensioenfonds - update 15 juli

15 juli 2020

Blijf op de hoogte

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op uw pensioenfonds.

Hoe kunt u ons bereiken?

Wij zijn elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw vragen. Gezien de huidige situatie heeft e-mail onze voorkeur. U kunt ook met ons chatten.

Persoonlijke pensioengesprekken zijn in beperkte mate op een veilige manier weer mogelijk op ons kantoor. Maak hiervoor een afspraak.

De financiële impact van het coronavirus op uw pensioen

De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor de financiële markten. In grote delen van de wereld kan het virus nog niet onder controle gehouden worden. Het effect op de actuele dekkingsgraad is groot door de daling van de rente en de aandelenkoersen. Vanaf het dieptepunt in maart zijn de aandelenkoersen gedeeltelijk hersteld, maar de rente is nog steeds erg laag. In juni waren de macro-economische cijfers beter dan verwacht en zijn de aandelenbeurzen gestegen, maar beleggers houden de komende bedrijfscijfers over het tweede kwartaal nauwlettend in de gaten.

Wat betekent dit voor mijn pensioen uit de basis- en de netto pensioenregeling?
Op dit moment heeft het nieuws over het coronavirus in de basispensioenregeling geen effect op uw opgebouwde pensioen of pensioenuitkering. Wij hebben voldoende geld in kan om de pensioenen uit te betalen. Pas als de dekkingsgraad te lang te laag is, dan zijn eventueel maatregelen nodig.
In de netto pensioenregeling heeft het nieuws over het coronavirus effect op de waarde van uw pensioenkapitaal. In MijnKLMPensioen kunt u uw pensioenkapitaal en uw verwachte netto pensioenuitkering bekijken. Krijgt u al een variabele pensioenuitkering, dan wordt het resultaat van de beleggingen mede meegenomen in de bepaling van de maandelijkse uitkering per 1 juli.

Financiële positie van het pensioenfonds

Leg uw e-mailadres vast

Controleer ook of u uw e-mailadres hebt doorgegeven in MijnKLMPensioen en kies bij Mijn gegevens voor Digitale post. U ontvangt dan een e-mail als er nieuwe post voor u klaarstaat in Mijn documenten. Zo houdt u meteen uw pensioenpost overzichtelijk bij elkaar.

E-mailadres controleren