Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 3 Pensioen voor uw ex-partner afsplitsen (conversie)

Print deze pagina

Het ouderdomspensioen en het uit omzetting van ouderdomspensioen verkregen (bijzonder) nabestaandenpensioen voor uw ex-partner kunnen van uw eigen pensioen afgesplitst worden. Uw ex-partner krijgt dan een eigen recht op pensioen.

Uw ex-partner krijgt een eigen recht op pensioen

Het pensioen is na conversie niet langer gekoppeld aan uw eigen pensioen. Dit heeft als voordeel dat uw pensioen en dat van uw ex-partner administratief niets meer met elkaar te maken hebben. Het nadeel is dat u het pensioen niet terug krijgt als uw ex-partner komt te overlijden. Deze afwijkende afspraak legt u vast in het echtscheidingsconvenant. Laat het pensioenfonds binnen twee jaar weten dat u deze afspraak hebt gemaakt. U ontvangt van ons een bevestiging zodra de conversie in onze administratie is verwerkt.

Let op: conversie is niet toegestaan bij een scheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap op of na de pensioendatum.

Veelgestelde vragen

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage