Voor onze dienstverlening kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken. Daarnaast maken wij gebruik van cookies op onze website. Raadpleeg voor meer informatie ons privacystatement en cookiestatement.

Sluiten

Pensioen123 Laag 2 Deelname netto pensioenregeling

Print deze pagina

Deelname of niet (meer) deelnemen

In verband met de wettelijke versobering van de pensioenopbouw ontvangt u pensioenpremietoelagen van KLM. Zodra u meer verdient dan € 112.189,- neemt u vanaf dat moment automatisch deel aan de netto pensioenregeling. Wilt u niet (meer) deelnemen aan de netto pensioenregeling? Dan moet u dat aan ons doorgeven.

Niet (meer) deelnemen of (weer) deelnemen

Niet (meer) deelnemen
Kiest u ervoor om niet (meer) deel te nemen aan de netto pensioenregeling? Vul dan het formulier 'Afstandsverklaring deelname netto pensioenregeling' in. 

(Weer) deelnemen
Na drie jaar kunt u (weer) deelnemen aan de netto pensioenregeling. U kunt dit aangeven door het formulier 'Intrekking afstandsverklaring' in te vullen en op te sturen naar het pensioenfonds.

Veelgestelde vragen

De netto pensioenregeling wordt aangeboden door uw pensioenfonds en is gebonden aan de regels van de Pensioenwet. U spaart voor levenslang netto ouderdomspensioen en bent verzekerd voor netto nabestaandenpensioen en wezenpensioen. Het pensioenkapitaal dat u opbouwt is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in Box 3.

Eigen vermogensopbouw betekent dat u buiten het pensioenfonds spaart voor een door u te bepalen doel. Het verschil met de netto pensioenregeling is dat uw eigen vermogensopbouw niet is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in Box 3.

U neemt automatisch deel aan de netto pensioenregeling als uw pensioengevend loon hoger is dan € 112.189,- (niveau 2021 bij een fulltime dienstverband).

Welkom op MijnKLMPensioen

Op het gebruik van MijnKLMPensioen is de disclaimer van toepassing.

Bekijk de disclaimer (PDF)Naar de homepage